اقتباس از کتاب‌هاي کانون پرورش فکري براي ساخت فيلم

اقتباس از کتاب‌هاي کانون پرورش فکري براي ساخت فيلم

قائم‌مقام بنياد سينمايي فارابي از توليد آثاري با اقتباس از کتاب‌هاي پر مخاطب انتشارات کانون در آينده و با مشارکت کانون و بنياد فارابي خبر داد.
به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي به نقل از اداره کل روابط عمومي و امور بين‌الملل کانون پرورش فکري، حبيب ايل‌بيگي با بيان اين مطلب افزود: دو اثر «دوچ» و «ضربه فني» به تهيه‌کنندگي کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان فراگيرتر از اهداف کانون در توليد فيلم هستند و مي‌توانند نظر مخاطب عام را نيز به خود جلب کنند. همين موضوع اکران عمومي اين دو فيلم را با اقبال روبه‌رو مي‌کند.
قائم‌مقام بنياد سينمايي فارابي در حاشيه‌ي سي‌ويکمين جشنواره‌ي بين‌المللي فيلم‌هاي کودکان و نوجوانان درباره‌ي حضور دو فيلم بلند سينمايي به تهيه‌کنندگي کانون پرورش فکري در اين جشنواره گفت: امسال با آمدن مديران جديد کانون جلسه‌هاي خوبي داشتيم که نتيجه‌ي آن تصميم بر همکاري کانون و بنياد سينمايي فارابي بود. تا بتوانيم در حوزه‌ي سينماي کودک و نوجوان امکانات‌مان را با هم همراه کنيم.
او با اشاره‌ي به تفاهم‌نامه‌اي که پيش از اين ميان کانون و فارابي وجود داشت اما هيچ اقدامي براي آن نشده بود، توضيح داد: خوشبختانه دوباره اين تفاهم‌نامه را طي اين جلسه‌ها فعال کرديم و به سرعت به دو فيلم‌نامه رسيديم که به صورت مشترک توليد شد و هر دوي آن‌ها در جشنواره‌ي امسال حضور دارند.
ايل‌بيگي ضمن تبريک به کانون براي حضور موفق و مستمرش در دوره‌هاي مختلف جشنواره‌ي بين‌المللي فيلم‌هاي کودک و نوجوان، نتيجه‌ي توليد دو اثر سينمايي «دوچ» و «ضربه‌ فني» را بسيار موفق ارزيابي کرد و ويژگي حضور امسال کانون را در اين جشنواره شرکت با دو فيلم متفاوت از هم در دو فضاي مختلف درباره‌ي نوجوانان برشمرد.
به گفته‌ي او تاکنون اين دو فيلم از سوي کساني که فيلم‌ها را در روزهاي برپايي جشنواره‌ي سي‌ويکم ديده‌اند مورد پسند قرار گرفته و اين امر اتفاق خوبي است.
فيلم «دوچ» به کارگرداني و نويسندگي امير مشهدي‌عباس، نخستين کار اين فيلم‌ساز در قالب فيلم بلند سينمايي براي گروه سني کودک و نوجوان است. کارگرداني که پيش‌تر در حوزه‌ي تئاتر سابقه‌ي همکاري با کانون را داشته و کارشناس مرکز تئاتر کانون است.
ايل‌بيگي با اشاره به حضور يک فيلم‌ساز جوان کانوني، در عرصه‌ي سينما از اين موضوع به عنوان اتفاقي خوب ياد کرد و گفت: خيلي خوب است اگر روي افرادي که تجربه‌ي کار نمايش داشته‌اند سرمايه‌گذاري کنيم؛ چراکه مي‌توانند با ايده‌هاي جديدتر، قصه‌گوتر، جذاب و با نگاه کانوني وارد سينما شوند.
او در بخش ديگري از سخنانش به اين پرسش پاسخ داد که چه اندازه دو فيلمي که امسال ساخته شده‌اند در راستاي هدف اصلي کانون يعني پرورش فکر و انديشه‌ي کودکان و نوجوانان هستند و تا چه حد به موضوع‌هاي روز کودک و نوجوان امروز مي‌پردازند تا بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند؟
به گفته‌ي قائم‌مقام بنياد سينمايي فارابي به‌نظر مي‌آيد که هر دو فيلم «دوچ» و «ضربه فني» اين ويژگي‌ها را دارند و حتي فراگيرتر از آن هستند؛ چراکه نمي‌توانيم بگوييم مخاطب اين دو فيلم فقط کانوني‌ها هستند. بلکه مخاطب آن‌ها تمام جامعه مي‌توانند باشند.
او ادامه داد: مفاهيم خيلي خوبي در هر دو فيلم ارايه شده است. من از پيش هم فيلم‌نامه‌ي آن‌ها را خوانده‌ام و از ابتداي کار با مسوولان کانون و فيلم‌سازان درباره‌ي اين فيلم‌ها گفت‌وگو داشته‌ايم. طبق بحث‌هايي که در شوراها و جلسه‌ها پيش مي‌آمد با جزئيات آن‌چه که قرار بود در اين دو فيلم گفته شود آشنا هستم و به‌نظر مي‌رسد به شکل خوبي اين جزئيات و اهداف در فيلم‌ها ارايه شده است.
ايل‌بيگي گفت: به نظرم در گذشته مشکلي در ارتباط با سينماي کانوني وجود داشت و آن اين‌که انگار در فيلم‌هايي که مي‌سازد خيلي به مخاطب فکر نمي‌کند و فقط جنبه‌هاي هنري و مسايل پرورشي و آموزشي را مدنظر قرار مي‌دهد.
او در ادامه توضيح داد: اين در حالي‌ست که بايد همه‌ي اين موارد را به بهترين و هنرمندانه‌ترين شکل و براي بيننده‌ي بيشتر در توليد يک فيلم مدنظر داشت. نيازهاي بچه‌هاي امروز بسيار متفاوت است و بايد در توليد فيلم مسايل آن‌ها و سطح توقع‌شان را بسنجيم.
ايل‌بيگي با تاکيد بر اين‌که بايد فيلم‌هاي کانوني نه فقط در سالن‌هاي کانون بلکه به شکل عمومي‌تر و براي همه‌ي بچه‌ها اکران شود، اظهار داشت: در حال حاضر فکر مي‌کنم دو فيلم «دوچ» و «ضربه فني» اين ويژگي ها را دارند و از سطحي بالاتر هستند و مي‌توان به اکران عمومي آن هم فکر کرد؛ چراکه حتما با استقبال مخاطب مواجه مي‌شوند.
او ادامه داد: البته در سال‌هاي بعد و طبق توافقي که با کانون آغاز کرده‌ايم به سمت اقتباس از کتاب‌هاي انتشارات کانون مي‌رويم. آثاري که مخاطبان زيادي دارند و چندين‌بار بازنشر شده‌اند. تلاش مي‌کنيم اين آثار را به فيلم تبديل کنيم. همچنين سعي مي‌کنيم از فن‌آوري روز هم در فيلم‌ها استفاده شود.
ايل‌بيگي در پايان يادآور شد: بحث جلوه‌هاي بصري بايد حتما در فيلم‌ها باشد؛ چراکه بچه‌ها در بسياري از فيلم‌هاي غيرايراني که مي‌بينند با جلوه‌هاي بصري و فانتزي روبه‌رو هستند. اگر بتوانيم در اين بحث هم با هم به تفاهم برسيم و سرمايه‌گذاري کنيم به‌نظرم اتفاق‌هاي خوبي در سال‌هاي بعد در حوزه‌ي سينماي کودک پيش رو داريم.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.
-->