نسل برآمده از انقلاب توليدات هنري ملموسي را در زمينه دفاع مقدس خلق کرده

نسل برآمده از انقلاب توليدات هنري ملموسي را در زمينه دفاع مقدس خلق کرده

مديرعامل بنياد سينمايي فارابي گفت: نسل برآمده از انقلاب، در زمينه‌هاي مختلف فرهنگي و هنري توليدات ملموسي را درباره انقلاب و دفاع مقدس خلق کرده است.
به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، عليرضا تابش در جمع مسئولان پايگاههاي بسيج ادارات و موسسات تابعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، در سخناني با تسليت به مناسبت ايام سوگواري سالار شهيدان و ياران باوفايشان اظهار کرد: اميدوارم عمل به فرمايشات حضرت اباعبدالله الحسين (ع) توشه آخرت ما باشد.
وي با اشاره به دستاوردهاي سينمايي و نسبت آن با ارزش‌هاي دفاع مقدس يادآور شد: امسال چهلمين سال پيروزي انقلاب اسلامي است و دستاوردهاي گرانسنگي در اين چهل سال از جمله در حوزه فرهنگ و سينما رقم خورده که اين دستاوردها کم هم نيست.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي با اشاره به دستاوردهاي فني، علمي، سياسي، نظامي و... در عرصه‌هاي مختلف به رغم تحريم‌هاي ظالمانه و تلاش‌هاي استکبارهاي جهاني افزود: آنچه انقلاب ما را متمايز مي‌کند دستاوردهاي فرهنگ و هنر است. کشور ما رويش‌هاي بسياري در بستر انقلاب اسلامي داشته و در ساخت فرهنگ و هنر توانمندي‌هايي را حاصل کرديم که با قبل از انقلاب قابل قياس نيست.
تابش با اشاره به آماده شدن مجموعه‌ مستندهايي به مناسبت چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي توضيح داد: اين مجموعه‌ها به مخاطبان خارجي زبان ارائه مي‌شود تا با پيشرفت‌هاي سينماي جمهوري اسلامي ايران در اين چهل سال آشنا شوند.
وي عنوان کرد: اين دستاوردها به صورت يک مستند براي نمايندگي‌هاي فرهنگي خارج از کشور ارسال خواهد شد. اين دستاوردها مديون همراهي هنرمندان و ايثار و همدلي و اخلاص مردم با جريان انقلاب اسلامي است.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي تاکيد کرد: نهادهاي فرهنگي پس از انقلاب سعي کردند فرهنگ و هنر متعهد را بارور کنند اما نسل برآمده از انقلاب، توليدات ملموسي را در زمينه فرهنگ انقلاب و دفاع مقدس به خصوص در زمينه ادبيات، شعر و سينما خلق کردند و به تعبير رهبر انقلاب از گنجينه‌هاي دفاع مقدس، گنج ها و دستاوردهاي ادبي و هنري ارزشمندي استخراج مي‌شود و هر سال به رغم گذشت سال‌ها از جنگ و مفهوم مقاومت، آثار جديدي در سپهر سينمايي کشورمان طنين‌انداز مي‌شود و نسل جديد از اين آثار استقبال مي‌کند.

تابش گفت: در اين چهار دهه نسل برآمده از انقلاب، هنر متعهد را بارور کرد و در حوزه‌هاي مختلف شاهد آثار ماندگاري هستيم که همه اينها مرهون رهبري معمار کبير انقلاب اسلامي امام خميني (ره) است.
وي تصريح کرد: مردم عزيز و اقشار فرودست که يار و ياور انقلاب بودند و در همه بزنگاه‌ها پا به پاي رهبران و سردارانشان به ميدان آمدند و خالصانه همه چيز خود را فدا کردند.
مدير عامل بنياد سينمايي فارابي توضيح داد: يک پژوهشگر فرانسوي انييس دويکتور که رساله دکتراي او درباره مستندهاي شهيد سيد مرتضي آويني است در گفت‌وگويي که با من داشت اعلام کرد: در کشورهاي مختلف قبل و بعد از قرن بيستم جنگ‌هايي اتفاق افتاد اما ايران به ميزان سال و تلفات و درگيري‌ها و ترورهاي شهري و هجوم نيروهاي بعثي به ايران، درگير جنگي فرسايشي با قدرت‌هاي بزرگ جهان شد.
اين پژوهشگر فرانسوي با بيان اينکه فرهنگ و سينما پس از انقلاب به طور شاخص در همه زمينه‌ها رشد کرد و سينماي ايران پس از انقلاب متحول شد ادامه داد: به عنوان پژوهشگر خارجي برايم جالب است در ايران که در قياس با ديگر کشورهاي جنگ زده که صاحب سينما هستند مردم همانطور که به پشت جبهه‌ها کمک مي‌کردند سينما رفتنشان تعطيل نشد و هنرمندان همزمان با سال‌هاي جنگ هم فيلم ساختند و آثار سينماي ايران در عرصه جهاني موفقيت هاي بسياري را کسب کرد، در حاليکه فضاي بين‌المللي بر عليه ايران و انقلاب اسلامي بود.
تابش يادآور شد: اين مهم ثمره مجاهدت آويني هاست و مردم در صفوفي متحد با همراهي بي نظير خود با جريان انقلاب، پاسخ اين مجاهدت‌ها را دادند.
وي تاکيد کرد: امسال بايد چهلمين سال پيروزي انقلاب را با توان بيشتر گرامي بداريم و جمله «بسيج لشگر مخلص خداست» در عمل محقق شود و نقش اين اخلاص براي نسل نويي که سختي‌ها و مجاهدت‌ها را لمس نکرده و امروز دوره پر آشوبي را طي مي‌کند، بسيار مهم است.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي عنوان کرد: امروز با جنگ نابرابر رسانه اي مواجهيم و محصولات رسانه‌اي که جبهه رسانه‌اي غرب به خورد مردم همه دنيا مي دهد يک آسيب است. اينجاست که بايد با شناخت دقيق، سواد رسانه‌اي مردم را افزايش داد.

به گفته تابش، دستگاه‌ها و نيروهاي فرهنگي بايد در اين زمينه، هوشيارانه پيشقدم شوند و امسال در حوزه فرهنگ و رسانه خوشبختانه برنامه‌هاي متنوعي در داخل و خارج پيش بيني شده است.
حبيب ايل بيگي، قائم مقام بنياد سينمايي فارابي، نيز در اين ديدار اظهار کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مسووليتمان حساس تر از حوزه‌هاي ديگر است. خوشحاليم در حوزه اي فعاليت مي‌کنيم که پيشاني فرهنگ است و پس از انقلاب و احياي سينماي ايران، اين مسووليت را سينما به نحو احسن انجام داده است.
وي ادامه داد: شايد برخي بگويند سينما در پاره اي مواقع، کم کاري يا سياه‌نمايي کرده اما يک مدير شبکه ترکيه اي به من گفت سينماي ايران پرچم تشيع را برافراشته کرده و اين در حالي است که ما به اين مهم کمتر توجه مي‌کنيم.
قائم مقام بنياد سينمايي فارابي با بيان اينکه صدور ارزش‌هاي انقلاب برعهده سينماست عنوان کرد: معتقديم بسيجي، منظم ترين و موفق ترين و مسوول ترين فرد يک مجموعه است و اين روحيه به ماندگاري بسيج کمک مي‌کند.
ايل بيگي توضيح داد: در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامي خيلي ها بدون نام بسيج، بسيجي هستند و شاهديم که خوشبختانه نسل جديد به اين مسير مي آيد و موثرتر عمل مي‌کند.
وي با بيان اينکه فيلم‌هايي مانند «ويلايي‌ها»، «ماجراي نيمروز»، «تنگه ابوقريب» و... توسط نسل بعد از انقلاب ساخته شده است اظهار کرد: اين راه باز است و ما نيز بايد به نيروهاي جوان کمک کرده و از آثارشان حمايت کنيم‌. زماني مي توانيم ارزش ها را گسترش دهيم که در زمان اکران اين نوع فيلم‌ها مهجور نباشند.
قائم مقام بنياد سينمايي فارابي توضيح کرد: برخي سعي مي‌کنند در شيطنت هاي رسانه اي، با انگ ارگاني ساخته شدن، اين نوع آثار را تخريب کنند و بايد بسيجي وار از اين آثار حمايت شود.
به گفته ايل بيگي، آثار سينماي انقلاب و دفاع مقدس در غربت نبايد بيايند و بروند و فيلمسازان سرخورده شوند و با فيلم‌هاي کمدي مقايسه نشوند.
وي گفت: هنرمنداني بودند ادعاي کاربلدي و تعهد داشتند اما در شان انقلاب کار نکردند و اتفاقا متوقع بودند اما در اين دوره از متخصصان بي ادعا بيشتر استفاده مي‌کنيم و از اين آثار از سوي بنياد سينمايي فارابي به خوبي حمايت شده و «ويلايي‌ها» و «ماجراي نيمروز» يک و دو، از جمله اين آثار است.
حسين حاجي، فرمانده مرکز مقاومت بيسج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، با اشاره به ايام ماه محرم ، فلسفه عاشورا و قيام امام حسين (ع) اظهار کرد: اين واقعه عبرت آموز است و امام حسين (ع) و ياران باوفايشان با واقعه عاشورا خواستند که بياموزند چگونه بايد از حريم و حرم پاسداري کرد.
وي ادامه داد: امروز نياز به تلنگر بيشتر داريم و بايد وحدت در جامعه بيشتر ديده شود. بايستي نکات و موضوعات به اقتضاي ظرفيت ها بيان شود.
فرمانده بسيج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي يادآور شد: تقارن ايام محرم و هفته دفاع مقدس ظرفيت را دوچندان کرده تا براي انسجام وحدت بهره ببريم. سعي کرديم از برآيند استعدادها و ظرفيت هاي بسيج بيشتر استفاده کنيم و به درجه و بالندگي و انديشه دستگاه بسيج به خودمان جرات نمي‌دهيم حرکت نازل برگزار کنيم لذا تمام مراسم هاي بسيج ويژه و ممتاز بوده است.
حاجي ادامه داد: زيباترين مراسم ها مختص بسيج بوده و امسال در هفته دفاع مقدس با محرک قوي رخداد عاشورا همراه است. پاسداشت اين مراسم امسال ويژه تر است و بايد از فيوضات معنوي اين ايام بهره مند شويم.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.
-->